دکتر علی قمری » کاشت ایمپلنت » دلایل شکستن ایمپلنت های دندان
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

دلایل شکستن ایمپلنت های دندان

شکستگی ایمپلنت های دندان ، آزار دهنده ترین عارضه جراحی ایمپلنت دندان است. هدف از صحبت در خصوص دلایل شکستن ایمپلنت های دندان در این مقاله صرفا تجزیه و تحلیل عوامل ایجاد کننده احتمالی شکستگی ایمپلنت دندان است.
دکتر قمری متخصص ایمپلنت در غرب تهران، در ادامه در خصوص دلایل شکستن ایمپلنت های دندان بیشتر توضیح خواهند داد.

دلایل-شکستن-ایمپلنت-دندان

علت شکستن ایمپلنت دندان

دلایل مختلفی در شکستن ایمپلنت های دندان موثر است و متخصص ایمپلنت دندان در این خصوص توضیح می دهند که شکستن روکش ایمپلنت و پایه ایمپلنت ممکن است به دلیل اضافه بارهای بیومکانیکی و فیزیولوژیکی مانند فعالیت پارافانکشن (به عنوان مثال ، براکسیسم) باشد.
همچنین برخی از درمان های جانبی دندان ها مانند عصب کشی، پروتز های دندانی ، حجم استخوان محل ایمپلنت دندان، ناحیه کاشت ایمپلنت، قط ایمپلنت، تعداد ایمپلنت و سایر موارد در شکستن ایمپلنت دخیل است.
متخصص ایمپلنت  بعد از بررسی علت شکستن ایمپلنت، شروع به درمان آن ها و جراحی ترمیمی می کند.

جراحی ایمپلنت شکسته

سه روش درمانی برای ایمپلنت شکسته دندان وجود دارد:

برداشتن ایمپلنت با استفاده از تکنیک گشتاور معکوس

اگر شکستگی ایمپلنت نسبتاً سطحی باشد و 3-4 میلی متر سوراخ دسترسی داخلی باقی مانده باشد ، ممکن است یک روش کاشت گشتاور معکوس در برداشتن آن مؤثر باشد. این روش ترجیحی و آتروماتیک در برداشتن ایمپلنت است. پیوند استخوان ممکن است پس از برداشتن ایمپلنت برای بازگرداندن استخوان برای قرار دادن ایمپلنت بعدی لازم باشد.

برداشتن ایمپلنت با استفاده از تکنیک حلقوی استخوان

اگر شکستگی ایمپلنت دندان  عمیق تر باشد و دستگاه کاشت گشتاور معکوس در مکانیسم داخلی ایمپلنت موثر نبوده و نتوان استفاده کرد ، در این صورت برداشتن با برش 0.5-1 میلی متر استخوان در اطراف ایمپلنت با استفاده از یک برش عمیق حاصل می شود. قسمت شکسته شده را از استخوان جدا کرده و خارج می شود. پیوند استخوان قابل توجه تر اغلب برای بازگرداندن استخوان برای تعویض ایمپلنت در آینده ضروری است.

قرار دادن ایمپلنت شکسته در استخوان

اگر نتوان ایمپلنت شکسته شده را استخوان خارج کرد، آن داخل استخوان می ماند تا استخوان تمام آن را در بر گیرد. ماندن پایه تیتانیومی ایمپلنت در استخوان فک هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند. ریسک این جراحی بالاست به همین دلیل ایمپلنت خارج نمی شود.

نحوه به حداقل رساندن خطر شکستگی ایمپلنت دندان

در وسیع ترین تکنیک جراحی ایمپلنت مانند تکنیک ALL ON 4 ممکن است متخصص ایمپلنت دندان، تعویض ایمپلنت را در نظر بگیرد. برای مولرها حداقل ایمپلنت عرض 6 میلی متر توصیه می شود. برای پرمولرها ، قطر 4- یا 5 میلی متر مناسب است.
در افرادی که نیروی وارد شده توسط نیش دندان بیشتر است، ایمپلنت های بیشتری را در قسمت پشت (خلفی) قرار می دهند. ایمپلنت های بیشتر اجازه توزیع بهتر بار و فشار را می دهند و از این رو از فشار بیش از حد به ایمپلنت ها محافظت می شوند. در صورت عدم وجود مولر ، تعویض هر دو مولر اول و دوم با دو ایمپلنت توصیه می شود.

ترمیم اندازه اکلوزال

اکلوزال به عرض واقعی تاج ایمپلنت اشاره دارد. هرچه تاج بزرگتر باشد ، احتمال نیروهای وارد شده بیشتر می شود و از این رو خطر شکستگی روکش دندان افزایش می یابد. اگر تاج های بزرگتر لازم باشد ، باید یک کاشت دندان گسترده تر برای مطابقت انتخاب شود.

پل های کانسیلر

این وضعیتی است که دو تاج روی یک کاشت قرار می گیرد. در حالی که این می تواند یک طراحی مؤثر در قسمت جلویی دندان ها باشد ، اما در ناحیه پشت دهان بسیار پرخطر است و باید از آن اجتناب کرد. متخصص ایمپلنت دندان با توجه به تکنیک و تعداد دندان های مورد نیاز برای ایمپلنت دندان، اقدام به قرار دادن و یا عدم قرار دادم پل کانسیلر می نماید.

ترمیم و حفظ تعادل دندان

ترمیم ایمپلنت های دندان برای افراد باید در زمان انجام عملکرد های مختلف مانند جویدن و صحبت کردن تنظیم شود تا از برخورد و تماس های جانبی که سبب شکستن ایمپلنت می شود، خودداری شود.

بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران، با برنامه ریزی مناسب، انتخاب ایمپلنت های مناسب ، طراحی ترمیم ها و ارزیابی دقیق از عملکرد و بار فشاری دندان های بیمار بیمار ، می توان از شکستگی ایمپلنت جلوگیری کرد.

دلایل-شکستن-ایمپلنت-دندانی

نتایج

میزان شکستگی ایمپلنت دندانی در موارد مورد بررسی 2.3٪ بود. برنامه ريزي نادرست درمان ، براکسيسم و زمان تشخيص عوارض از عوامل اصلي اين عارضه بودند. تأثیر اندازه معمولی ایمپلنت ها برای درمان براکسیسم ، خطاهای اکلوزال و مدت فعالیت آنها باعث بروز شکستکی های روکش دندان و پایه ایمپلنت  می شود.این عارضه اغلب در پروتزهای تاج منفرد در ترکیب با فعالیت های عملکردی مانند براکسیسم و عدم قرار دهی محافظ برای ایمپلنت دندانی مشاهده می شود.

اضافه بار اكسوزال به دلیل كبودی یا انسداد نامناسب یا ناكافی به عنوان یك فاكتور واحد یا تركیب این عوامل در سالهای اول پس از جراحی ایمپلنت دندان، می تواند باعث شكستگی ایمپلنت شود. شکستگی ایمپلنت بیشتر در ایمپلنت های تکی نسبت به سایر پروتزهای دندانی ثابت پشتیبانی شده با ایمپلنت رخ می دهد.
ایمپلنت های دندان از تیتانیوم خالص تجاری یا آلیاژ تیتانیوم ساخته شده و به طور کلی کاملاً قوی هستند. با این وجود ، در صورت فشار بیش از حد ، ممکن است شکسته شوند. شکستگی های کاشت دندان عمدتاً از ایجاد مقادیر بیش از حد نیروی جانبی ایجاد می شود.

این می تواند نتیجه ترمیم ایمپلنت باشد که به درستی تعادل در تحمل فشار نداشته باشد یا یکی از نیروهای قابل توجهی از کناره ها و خارج از محور دندان ها داشته باشد. اگر قطر ایمپلنت برای ترمیم پشتیبانی آن خیلی کوچک باشد ، ممکن است باعث شکستن ایمپلنت دندانی شود. به عنوان مثال ، ایمپلنت به قطر 4 میلی متر برای مولر ممکن است در اثر فشار بیش از حد به ایمپلنت، باعث شکستگی ایمپلنت می شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دکتر علی قمری

دکتر علی قمری

فارغ التحصیل از دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی در مقطع دکترای دندانپزشکی عمومی و فارغ التحصیل از دانشکده دندانپزشکی همدان در مقطع تخصص پریودانتیکس (جراحی لثه و ایمپلنت) و دارای بورد تخصصی پریودانتیکس، با بیش از یک دهه سابقه فعالیت درمانی حرفه ای می باشد.

برچسب ها:

مقالات مرتبط

عفونت دندان بعد از ایمپلنت

عفونت دندان بعد از ایمپلنت

عفونت دندان بعد از ایمپلنت به چه صورت است؟ یکی از اتفاقاتی که ممکن است پس از کاشت ایمپلنت دندان با آن مواجه شوید، عفونت است. عفونت دندان بعد از...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *