ایمپلنت All On 4
آیا با مفهوم ایمپلنت All On 4 آشنا هستید و می دانید که روش های جراحی، پروتکل های قرار دادن پروتز ها، عوارض فنی و بیولوژیکی و سایر موارد این روش چیست؟
در ادامه دکتر علی قمری متخصص ایمپلنت در تهران به توضیح همه این موارد خواهند پرداخت.
ایمپلنت All On 4
ایمپلنت All On 4 روشی قابل استفاده برای درمان فک های آسیب دیده و تحلیل رفته است که به افرادی که روش های دیگر را به دلیل افزایش هزینه و عوارض توصیه نمی دهند، انجام می شود. نتایج حاصل از مطالعات نشان داده است که بعد از گذشت 24 ماه از جراحی ایمپلنت All On 4 99.8 درصد از افراد از جراحی و میزان ماندگاری آن رضایت داشته اند.
با این حال شواهد و اطلاعات دقیقی از نتایج جراحی به دلیل کم بودن اطلاعات، عدم پیگیری کافی و عدم مراجعه به مطب نیز در دست نیست.
عوارض ایمپلنت All On 4
بعد از چیزی حدود دو سال از جراحی تعداد کمتری از بیماران هستند که به دلیل پری ایمپلنت به متخصص ایمپلنت دندان مراجعه می کنند. از این رو است که معیارهایی برای شیوع برخی از بیماری های لثه در این افراد مد نظر گرفته نشده است ولی مراجعه به متخصص ایمپلنت دندان ضروری بیان شده است.
بیشتر بخوانید: اوردنچر چیست؟
نحوه عملکرد ایمپلنت All On 4
مفهوم ایمپلنت All On 4 به این معناست، که در این روش با استفاده از استخوان های باقیمانده در فک های تحلیل رفته، امکان جایگزینی فوری دندان ها به منظور ترمیم دندان ها و فک به دندانپزشک و بیمار دادده می شود. زیرا در صورت عدم درمان عوارض و هزینه های درمانی افزایش پیدا می کند.
در روند جراحی ایمپلنت All On 4 از چهار ایمپلنت در فک بالایی استفاده می شود تا از پروتز های موقت، ثابت و ایمپلنت فوری حمایت کند. دو ایمپلنتی که در جلوی فک بالا قرار می گیرد، به صورت محور عمل می کنند. در حالی که ایمپلنت هایی در عقب تر قرار می گیرند، زاویه دار قرار می گیرند تا طول دندان ها به حداقل برسانند و امکان بازسازی 12 دندان در این روش با استفاده از ایمپلنت All On 4 وجود دارد. استفاده از این روش کاشت دندان باعث افزایش راندمان و رسیدن به نتیجه بهتر در جراحی ایمپلنت دندان می شود.
نحوه جراحی ایمپلنت All On 4 و پروتز ثابت در این روش به گونه ای است که برای ترمیم فک تحلیل رفته در فک بالا از 4 ایمپلنت و در فک پایین از 6 ایمپلنت در ضعیف ترین حالت ممکن فک ، استفاده می شود.
ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری به دلیل میزان ماندگاری بالا و عوارض کم در بین متخصصین ایمپلنت و افراد رواج یافته است. که استفاده از این روش به نسب سایر روش های ایمپلنت دندان رو به افزایش پیش بینی شده است.
علت این افزایش روز افزون صرفا، ساده بودن مراحل و مقرون به صرفه تر بودن آن است.
در بیماران فاقد آرواره یا افرادی که فک های شدیداً تحریک شده ای دارند و می خواند که برای ترمیم از ایمپلنت فوری با قوس کامل بهره مند شوند، به باید به ادامه این مطلب رجوع نمایند.
کاندید ایمپلنت All On 4
1- بیمارانی که مبتلا به بیماری های فک در فک بالا
2- قرار دادن چهار ایمپلنت فوری به منظور ایمپلنت All On 4
عوارض کاشت دندان با تکنیک All On 4
1- عوارض فنی (شکستن پروتز ، شکستن abutment، شکستن پیچ)
2- عوارض بیولوژیکی (موکوزیت، پری ایمپلنت، نارسایی ایمپلنت)
ارزیابی های قبل از ایمپلنت All On 4
- بررسی وضعیت ریج ها
- ارزیابی کیفیت استخوان
- ارزیابی میزان مورد نیاز برای پیوند استخوان
بسیاری از افرادی که درمان ایمپلنت دندان را انجام می دهند دارای تحلیل استخوان در فک بالا هستند و یا دندان های خود را از دست داده اند. برخی از مطالعات نشان می دهند که علت قرار دادن ایمپلنت ها در بخش های خلفی فک به دلیل عدم تمایل بیمار به انجام جراحی های ترمیمی مانند جراحی لیفت سینوس و پیوند استخوان است.
کیفیتی استخوان در ایمپلنت All On 4 چگونه محاسبه می شود؟
كيفيت استخوان با توجه به معيارهايي كه در سال 1985 انجام شد ، تعيين می شود.
بیماران با توجه به میزان دشواری جراحی براساس ریج باقیمانده طبقه بندی می شوند که عبارتنداز :
1- ریج کم (ریج باقیمانده > 5 میلی متر)
2- ریج متوسط (ریج نامنطم 4 الی 5 میلی متر)
3- ریج شدید (ریج نامنظم < 4 میلی متر)
ایمپلنت فوری و گشتاور مورد نیاز
در رابطه با قرار دادن ایمپلنت فوری برای درمان سریع تر، دلایل و مواردهای خاصی برای افزایش پایداری اولیه کاشت دندان در حین آماده سازی محل ایمپلت وجود دارد. که عبارتند از :
- آماده سازی استخوان فک
- بررسی میزان استحکام استخوان در حین ایجاد حفره اولیه آن
- همچنین میزان گشتاور اولیه برای ایمپلنت فوری بین 30 تا 50 NCM است.
علاوه بر آماده سازی استخوان فک و میزان گشتاور برای ایجاد حفره باید به میزان عرض و ارتفاع فک را در بین دو تاج دندان که قرار است ایمپلنت ها قرار گیرند، نیز توجه کرد. طبق مطالعات انجام شده، حداقل ارتفاع مورد نیاز 6 میلیمتر ، حداقل عرض 5 میلی متر و حداقل طول 8 میلی متر باشد.
نحوه جراحی ایمپلنت All On 4 و پروتز ثابت در این روش به گونه ای است که برای ترمیم فک تحلیل رفته در فک بالا از 4 ایمپلنت و در فک پایین از 6 ایمپلنت در ضعیف ترین حالت ممکن فک ، استفاده می شود. دکترعلی قمری متخصص جراحی لثه و ایمپلنت می توانند شما عزیزان را در خصوص جراحی ایمپلنت All On 4 راهنمایی کنند. برای دریافت مشاوره و راهنمایی بیشتر می توانید با شماره های 02144092889 و 02144093978 تماس حاصل نمایید.
روشهای جراحی ایمپلنت All On 4
استفاده از آرام بخش و یا بیهوشی، جراحی برای قرار دادن ایمپلنت ها
قبل از جراحی، همه متخصصین ایمپلنت و جراح ایمپلنت دندان براساس میزان مورد نیاز برای جراحی، بی حسی موضعی را استفاده می کنند. برخی دیگر بیهوشی را پیشنهاد می دهند. از طرف دیگر با توجه به روش های برش، برش تاج در هر دو فک بالا یا پایین بی حسی یا بی هوشی توسط جراح ایمپلنت در نظر گرفته می شود.
با توجه به گستردگی جراحی هایی که برای ایمپلنت All On 4 انجام می شود، برش ها تعیین می شود. بعد از انجام برش های مورد نیاز، متخصص ایمپلنت دندان، در صورت نیاز سینوس فک بالا را برش زده و جراحی لیفت سینوس را انجام می دهد.
روش های جراحی ایمپلنت All On 4
برخی از متخصصین ایمپلنت دندان، یک برش 2 میلی متری را در محل جراحی ایجاد می کنند تا ایمپلنت ها را در قسمت صحیح فک قرار دهند. در تمامی این جراحی ها دندان های افتاده و یا خراب نیز مشاهده می شود که باید قبل از قرار دادن ایمپلنت ها درمان و یا کشیده شود.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5347302/
0 دیدگاه