دکتر علی قمری » کاشت ایمپلنت » علل پس زدن ایمپلنت دندان و روش های درمان آن
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

علل پس زدن ایمپلنت دندان و روش های درمان آن

ایمپلنت دندان روشی است که کمک می کند دندان های از دست رفته جبران شوند و فضای خالی دندان ها پر شود. ایمپلنت نقش یک دندان واقعی را ایفا می کند و کمک می کند فرد توانایی جویدن و مصرف مواد غذایی را بازیابد. علاوه بر این ویژگی های ظاهری آن در حفظ زیبایی چهره نیز تاثیر گذار است. در برخی از موارد ممکن است با تمامی مزایایی که ایمپلنت دندان دارد دچار پس زدن شود که این اتفاق بسیار اندک و در موارد خاص ایجاد می شود که جای نگرانی ندارد و قابل درمان خواهد بود. در این مطلب علائم و روش های کنترل پس زدن ایمپلنت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.

پس زدن ایمپلنت

علائم پس زدن ایمپلنت

عدم رشد و شکل‌گیری صحیح استخوان اطراف ایمپلنت باعث پس زدن آن می شود که در حقیقت ایمپلنت در جای خود قرار نمی گیرد ودچار تحرک می شود.در واقع استخوان و پایه ایمپلنت به خوبی جوش نمی خورد و این عارضه ایجاد می شود. تحرک ایمپلنت دندان در روزهای ابتدایی پس زدن کم تر خواهد بود و شما متوجه آن نمی شوید.اما این عارضه با معاینه جراح مشخص می شود . با گذر زمان آسیب شدید تر شده و یکپارچگی استخوانی ایمپلنت و استخوان دچار آسیب می شود،در این حالت است که شما لق بودن ایمپلنت را همراه با مقداری التهاب متوجه می شوید به طوری که کنترل و یا نگهداری ان برایتان دشوار خواهد بود. شل بودن ایمپلنت عارضهای است که باید فورا درمان شود و امکان سفت شدن یا جوش خوردن آن وجود ندارد.

شما زمانی می توانید نتیجه ی ایمپلنت را موفق بدانید که کوچکترین احساس ناخوشایندی برایتان ایجاد نشود و متوجه وجود ایمپلنت در دندان نشوید.

نشانه مهم دیگری که به شما ابراز می کند ایمپلنت به خوبی در استخوان قرار نگرفته است ، التهاب و تورم در دندان است ، البته تورم در تمامی موارد ایجاد نمی شود اما در بعضی افراد جوش نخوردن ایمپلنت در استخوان فک با ایجاد تورم و التهاب همراه است.

چرا ایمپلنت دندان پس می زند ؟

ایمپلنت دندان زمانی دچار آسیب می شود و به اصطلاح پس می زند که استخوان به درستی و به خوبی دور ایمپلنت جوش نمی خورد و همین عامل فرایند و روند کاشت دندان را دچار خلل می نماید. این مشکل معمولاً در نتیجه‌ی بهبود ناکافی، عفونت، فقدان تعادل و ثبات ایمپلنت هنگام قرارگیری در استخوان، یا حرکات خیلی کوچک ایمپلنت هنگام فرآیند بهبود ایجاد می‌شود. پزشک تمامی موارد را بررسی و مشکلاتی که باعث پس زدن ایمپلنت شده اند را برطرف می نماید تا بتوان نتیجه ای دقیق و درست از آن دریافت نمود.

در برخی از موارد هم بعد از کاشت ایمپلنت و حدود یک سال بعد از آن به دلیل التهابات استخوان و یا تحلیل لثه ها ایمپلنت دچار آسیب شده و از جای خود تکان می خورد و دچار جا به جایی می شود. این عارضه نادر است و معمولا تحت عنوان بیماری پری‌ایمپلنتیت با انتشار عفونت و تخریب استخوان دور گردن ایمپلنت ایجاد می‌شود.

بروز این مشکل یکی از نگرانی‌های رو به رشد پزشک و بیمار خواهد شد چرا که نشان‌دهنده‌ی وجود عفونت فعال همراه با ایمپلنت است که گاهی اوقات همراه با درد، آبسه و بوی بد است. برای توقف این بیماری باید اقداماتی صورت بگیرد و متاسفانه در بسیاری از موارد، برای جلوگیری از انتشار عفونت، درد و تخریب بیش‌تر استخوان، باید ایمپلنت را خارج کرد.

البته برند ایمپلنت و تکنیک هایی که جراح برای کاشت دندان لحاظ می کند در نتیجه ان تاثیر به سزایی دارد و احتمال بروز مشکلات این چنین را بسیار کاهش می دهد . بنابراین باید در انتخاب جراح ایمپلنت دقت ویژه ای داشته باشید.

یکی دیگر از دلایلی که ممکن است باعث خارج کردن ایمپلنت شود،قرار دادن ایمپلنت در وقعیت نا مناسب است. وقتی این موضوع پیش بیاید، احتمال شکست ایمپلنت بالا می‌رود چون جابه‌جا کردن و انتقال ایمپلنت به مکان صحیح از نظر کارکرد یا زیبایی‌شناختی کار بسیار مشکلی است. البته این مشکل با درمان و طراحی صحیح قابل پیشگیری است.

عوامل مؤثر در پس زدن ایمپلنت

موارد بسیاری در موفقیت جراحی ایمپلنت نقش دارند، اما برخی از رفتارها و یا واکنش های بدن نیز در این عارضه نقش دارند که قابل پیش بینی و یا جلوگیری نیستند، در برخی از موارد وجود بیماری‌های لثه و دندان‌قروچه روند کاشت دندان را دچار اختلال می کند و یا اینکه مشکلاتی ایجاد می کند که فرآیند آن را تخریب می کنند، در حالی که بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان که باعث تضعیف استخوان و کاهش چگالی استخوانی می‌شوند باعث سختی فرآیند جوش‌خوردن ایمپلنت به پایه می‌شوند و البته در برخی از موارد هم بیماری های التهابی باعث می شود که لثه و استخوان فک نیز دچار التهاب شود که در نهایت جوش خوردن پایه ایمپلنت را تحت تاثیر قرار دهد.

بیمارانی که تحت درمان های شیمیایی برای درمان سرطان هستند نیز ممکن است برای کاشت دندان دچار مشکل شوند،زیرا پرتوهایی که در پرتودرمانی به سر و گردن بیمار تابیده می‌شود گاهی اوقات مانع از جوش‌خوردن استخوان‌ها می‌ گردد.

پس زدن ایمپلنت ممکن است در برخی از موارد کوتاه مدت و قابل جبران باشد که به آن شکست‌های کوتاه‌مدت می گویند، جراح در این موارد از عمل های ترمیمی و یا روش هایی برای ایجاد استحکام لازم در استخوان فک کمک می گیرد. معمولا این عارضه ها در افراد سیگاری و یا مبتلا به دیابت های کنترل نشده دیده می شود، همچنین فاکتورهایی مانند بهداشت ضعیف دهان و بیماری‌های لثه هم باعث شکست ایمپلنت دندان می شود.

زمانی که ایمپلنت دندان با شکست مواجه می شود ، فرد مبتلا درد و تورم زیادی را متحمل می شود، همچنین پایه ایمپلنت درون استخوان فک ایجاد می شود و ممکن است حتی باعث تحلیل استخوان فک نیز شود.

در مواردی که عارضه های شکست موقتی و قابل درمان باشند پزشک ایمپلنت را خارج می کند و موقعیت آسیب دیده را با جراحی پیوند استخوان ترمیم و بازسازی می کنند، البته این جراحی در برخی از افراد قبل از هر اقدامی برای کاشت دندان انجام می شود و در برخی افراد به دلیل شکست ایمپلنت انجام می شود. بعد از ترمیم استخوان تا بهبودی کامل و ایجاد مقاومت مورد نیاز زمان لازم است و ممکن است چند ماه زمان لازم باشد که این پروسه تکمیل شود. اما در نهایت در بسیاری از موارد کاشت دندان با موفقیت صورت می پذیرد و بعد از آن نیز مشکلی برای فرد ایجاد نمی شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دکتر علی قمری

دکتر علی قمری

فارغ التحصیل از دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی در مقطع دکترای دندانپزشکی عمومی و فارغ التحصیل از دانشکده دندانپزشکی همدان در مقطع تخصص پریودانتیکس (جراحی لثه و ایمپلنت) و دارای بورد تخصصی پریودانتیکس، با بیش از یک دهه سابقه فعالیت درمانی حرفه ای می باشد.

برچسب ها:

مقالات مرتبط

ایمپلنت دندان جلو | مراحل آن

ایمپلنت دندان جلو | مراحل آن

ایمپلنت دندان جلو در مواردی که دندان‌های اصلی شما باشد و یا عفونت کرده باشد یک کار به جا و مناسب به حساب خواهد آمد. کاشت دندان‌های جلو و به نحوی...

روش هایی برای درمان فوری دندان درد

روش هایی برای درمان فوری دندان درد

دندان درد عارضه ای است که در طول زندگی برای افراد ایجاد می شود، ممکن است به هر دلیلی دندان ها دچار درد و التهاب شوند و این مساله روند زندگی و انجام...

تاثیر سیگار و قلیان بر ایمپلنت دندان

تاثیر سیگار و قلیان بر ایمپلنت دندان

متاسفانه بسیاری از افراد به مصرف سیگار و قلیان عادت دیرینه دارند و ترک آن در شرایط مختلف با دشواری هایی همراه است. همگی از اثرات منفی سیگار و قلیان...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *