دکتر علی قمری » کاشت ایمپلنت » عوارض ایمپلنت دندان چیست؟ | علت ایجاد معایب
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

عوارض ایمپلنت دندان چیست؟ | علت ایجاد معایب

ایمپلنت دندان روشی برای جایگزینی دندان از بین رفته می باشد. بعضی اوقات میزان ضرر آن ها به حدی بالا است که هیچ روشی به غیر از کاشت دندان های تازه در فک افراد وجود نخواهد داشت، در این هنگام متخصصین از پیشنهادهای مختلفی استفاده می نمایند که یکی از مناسب ترین توصیه های موجود ایمپلنت دندان جلو می باشد.

عوارض ایمپلنت دندان

بسیاری از دندانپزشکان و مریض ها در مورد عوارض عمل ایمپلنت دندان و پیوند استخوان صحبت می نمایند. به عنوان یک ایمپلنتولوژیست می توان گفت که عوارضی برای ایمپلنت های دندانی وجود دارد. در این مقاله تلاش شده تا به معایب پس از عمل ایمپلنت و تکنیک‌های پایین آمدن عوارض جراحی ایمپلنت بخصوص درد و التهاب پس از ایمپلنت دندان ، عوارض پس از روکش ایمپلنت و معایب ایمپلنت فوری پرداخته خواهد شد.

عوارض ایمپلنت دندان پس از روکش

فشار بروی لثه، فشار به دندان های کناری که تا 2 ساعت پس از تحویل روکش رفع می کند. در بعضی اوقات ما روکش ایمپلنت را با سمان به صورت موقتی چسبانده و حدود 1 الی 3 سال بعد روکش کنده می شود که باید به مطب مراجعه کنید تا با سمان دائم چسبانده شود.

عوارض نادر ایمپلنت دندان پس از روکش

زمانی که تماس روکش ایمپلنت با دندان کناری به صورت سطح تماس نباشد، موجب گیر غذایی می شود و پس از چند سال ( حدود 2 الی 5 سال) موجب پوسیدگی دندان کناری خواهد شد. گیر غذایی موجب بوجود آمدن مشکل لثه کناره های ایمپلنت هم خواهد شد.

شل شدن پیج اباتمنت (Screw Loosening) یکی از بزرگترین مشکل های روکش ایمپلنت خواهد بود که متاسفانه هیچ دندانپزشکی حاضر به اصلاح آن نمی باشد، چون پروسه بسیار سختی می باشد و نیاز به تجربه بسیار زیادی دارد و چه بسا اگر پیچ وسط اباتمنت شکسته شود، مجبور خواهیم شد پایه ایمپلنت را بدون روکش رها کرده و جای روکش خالی خواهد ماند. بنابراین بهتر است به کلینیک ایمپلنتی مراجعه نماییم که دسترسی به متخصص ایمپلنت در طولانی مدت مهیا شود و از نظر اخلاقی و تخصصی توانایی حل مشکل بوجود آمده را داشته باشد.

لب پر شدن پرسلن روکشن ایمپلنت که ترمیم آن یا در کلینیک بوسیله دندان پزشک با کامپوزیت صورت می گیرد و یا به لابراتوار فرستاده خواهد شد تا پرسلن اضافه شود.

عوارض ایمپلنت دندان

پیش از اینکه عوارض این تکنیک را برای شما بیان کردیم، باید بگوییم که این تکنیک درمانی مزایا و فوایدی زیاد از عوارض خود دارد که نباید از آن ها غافل شد. اما به هر صورت بعضی از افراد می توانند با عوارض زیر رو به رو شوند:

احتمال آسیب خوردن بافت لثه

عوارض ایمپلنت دندان

موارد متنوعی می توانند موجب آسیب رساندن به بافت لثه و اعصاب شوند که مهترین آن، عدم تجربه دندانپزشک است. همیشه پیشنهاد می شود تا انجام این درمان را به دست متخصص ایمپلنت بسپرید و در صورت ضروری با یک متخصص ارتودنسی هم مشورت کنید. در صورتی که درمان بوسیله فرد غیر مجرب صورت گیرد، احتمال آسیب وارد شدن به بافت لثه در هنگام درمان وجود دارد.

بوجود آمدن آسیب های سینوسی

استخوان فک و حفره سینوسی با هم مرتبط می باشند و اگر پروسه کاشت ایمپلنت دندان به خوبی صورت نگیرد، عفونت و تورم بوجود خواهد آمد. البته در صورتی که دندانپزشک ایمپلنت این کار را انجام دهد، چنین عوارضی اتفاق نخواهد افتاد.

ایجاد حساسیت

با وجود اینکه حساسیت با توجه به پایه تیتانیومی ایمپلنت بعضی اوقات اتفاق می افتد، اما بعضی از افراد هستند که دچار واکنش های حساسیت زا می شوند و به این ترتیب التهاب برای آنها بوجود خواهد آمد.

عفونت دندان

در هنگام جراحی و حتی پس از آن، احتمال بوجود آمدن عفونت وجود خواهد داشت. تاثیر سیگار کشیدن، وجود بیماری های خود ایمنی و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان خواهد توانست از مواردی باشد که موجب بروز این عفونت شود پس جلوگیری از بروز عفونت ایمپلنت دندان حائز اهمیت است.

بروز بعضی از عوارض جانبی

در کل هر بیمار پس از هر نوع عمل جراحی بعضی از عوارض را تجربه خواهند کرد. درد و ناراحتی و التهاب پس از کاشت ایمپلنت دندان کاملا طبیعی بوده که پس از مدتی رفع می شود. این عوارض جانبی عبارت اند از:

احساس دردتعویض تاج دندان
کبودی، خونریزیالتهاب لثه و صورت

احساس درد

حس درد و ناراحتی تا زمانی پس از کاشت ایمپلنت دندان طبیعی می باشد که با مصرف دارو های مسکن با گذشت زمان کم خواهد شد. مناسب است تا در این زمان از مصرف نوشیدنی های بسیار سرد و یا بسیار داغ خودداری نمایید تا میزان درد و ناراحتی شما رفع شود.

التهاب لثه و صورت

قسمتی از صورت و بخض قوس دندان پس از جراحی دچار التهاب می شوند. البته باید ذکر کرد که پس از چند روز این التهاب رفع خواهد شد. اما شما می توانید با استفاده از کمپرس یخ به رفع شدن سریع تر التهاب کمک زیادی کنید.

کبودی

در روز های اولیه ریکاوری، شما کمی کبودی آبی رنگ و یا سیاه رنگ در قسمت جراحی شده مشاهده خواهید کرد که با ترمیم بافت لثه با گذشت زمان این کبودی رفع خواهد شد.

خونریزی

بعد از جراحی امکان دارد تا با خونریزی کمی تا چند روز رو به رو شوید که جای نگرانی ندارد. بعد از چند روز از حجم خونریزی کم شده تا به ندرت رفع شود. در این زمان شما باید توجه بسیاری به پیشنهادهای دندانپزشک خود داشته باشید تا خونریزی باعث بوجود آمدن عفونت نشود.

تعویض تاج دندان

با توجه به اینکه پایه تیتانیومی ایمپلنت کاملا قوی و دارای ماندگاری بسیار زیادی است، اما رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان خواهد توانست به تاج دندانی که روی ایمپلنت قرار دارد، آسیب وارد کند و همینطور موجب زرد شدن آن شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دکتر علی قمری

دکتر علی قمری

فارغ التحصیل از دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی در مقطع دکترای دندانپزشکی عمومی و فارغ التحصیل از دانشکده دندانپزشکی همدان در مقطع تخصص پریودانتیکس (جراحی لثه و ایمپلنت) و دارای بورد تخصصی پریودانتیکس، با بیش از یک دهه سابقه فعالیت درمانی حرفه ای می باشد.

برچسب ها:

مقالات مرتبط

ایمپلنت دندان جلو | مراحل آن

ایمپلنت دندان جلو | مراحل آن

ایمپلنت دندان جلو در مواردی که دندان‌های اصلی شما باشد و یا عفونت کرده باشد یک کار به جا و مناسب به حساب خواهد آمد. کاشت دندان‌های جلو و به نحوی...

روش هایی برای درمان فوری دندان درد

روش هایی برای درمان فوری دندان درد

دندان درد عارضه ای است که در طول زندگی برای افراد ایجاد می شود، ممکن است به هر دلیلی دندان ها دچار درد و التهاب شوند و این مساله روند زندگی و انجام...

تاثیر سیگار و قلیان بر ایمپلنت دندان

تاثیر سیگار و قلیان بر ایمپلنت دندان

متاسفانه بسیاری از افراد به مصرف سیگار و قلیان عادت دیرینه دارند و ترک آن در شرایط مختلف با دشواری هایی همراه است. همگی از اثرات منفی سیگار و قلیان...

جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان

جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان

اگر تصمیم به کاشت دندان دارید، حتما در صفحات وب به دنبال چالش ها، عوارض و مزایای آن هستید و ممکن است مواردی مانند عفونت دندان بعد از ایمپلنت به...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *