دکتر علی قمری » کاشت ایمپلنت » تفاوت ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

تفاوت ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی

تفاوت ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی در استفاده از تکنولوژی‌های مدرن خلاصه می‌شود. در واقع تمام مراحل اسکن تا برنامه ریزی برای جراحی و ساخت روکش بر مبنای سیستم‌های دیجیتالی است. در نتیجه‌ کل فرآیند ایمپلنت با دقت بیشتری انجام می‌شود و زمان عمل را بسیار کوتاهتر می‌نماید. در این مقاله قصد داریم به تفاوت های ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی اشاره کنیم، با ما همراه باشید.

ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی در چه مواردی با یکدیگر تفاوت دارند؟

در حالی که ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی، هر دو هدف یکسانی را برای جایگزینی دندان های از دست رفته انجام می‌دهند، تفاوت های کلیدی بین این دو وجود دارد. تفاوت های ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی شامل موارد زیر است:

درد کمتر

محل دقیق قرار گرفتن ایمپلنت در روش دیجیتال با استفاده از تصویربرداری‌های دقیق سه بعدی انجام می‌شود. در نتیجه جراح دید واضحی از محل قرار گرفتن استخوان‌ و موقعیت اعصاب دارد. برخلاف روش ایمپلنت معمولی که باید یک برش بزرگ در امتداد خط لثه تا استخوان ایجاد شود تا محل دقیق کاشت ایمپلنت مشخص شود، در روش ایمپلنت دیجیتال با کمک فناوری تصویربرداری سه بعدی فقط یک فلپ روی لثه و در قسمت بالایی محلی که ایمپلنت باید نصب شود ایجاد می‌شود در نتیجه بیمار درد کمتری خواهد داشت.

درباره تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی

عدم نیاز به بخیه

همان طور که اشاره کردیم به دلیل اینکه فقط یک فلپ کوچک برای کاشت ایمپلنت ایجاد می‌شود به همین دلیل ممکن است در برخی موارد نیازی به بخیه کردن محل زخم نباشد. اما در برخی موارد احتمال دارد پس از انجام جراحی نیاز به بخیه کردن محل جراحی ایمپلنت دندان باشد.

 دقت بالاتر

در روش‌های معمول ایمپلنت از اشعه‌ی ایکس برای تعیین محل دقیق قرار گرفتن ایمپلنت استفاده می‌شود، در نتیجه برای کاشت ایمپلنت، ارزیابی‌های بالینی دندانپزشک که بر مبنای تجربه است مورد نیاز است. به همین دلیل جراحی ایمپلنت علاوه بر دانش به تجربه و مهارت جراح نیز بستگی دارد. اما در روش‌های دیجیتال با تصویربرداری‌های سه بعدی محل دقیق جراحی مشخص می‌شود در نتیجه دقت عمل بالاتر خواهد بود. دقت بالاتر را می‌توان به عنوان یکی از مهمترین تفاوت‌های بین ایمپلنت دیجیتال و معمولی نام برد. در واقع دقت بالاتر به عنوان یکی از مزایای اصلی ایمپلنت دیجیتال است که علاوه بر پشتیبانی بهتر، نتایج زیبایی بهتری را نیز به همراه دارد. همچنین در صورتی که پایه‌ی ایمپلنت در محل دقیق واقع شود، همجوشی و ادغام بهتری با استخوان فک خواهد داشت، در نتیجه طول عمر ایمپلنت نیز در حال کلی افزایش می‌یابد.

کاهش مدت زمان جراحی

زمانی که محل دقیق ایمپلنت بر اساس تصاویر سه بعدی به طور دقیق مشخص باشد، جراحی خیلی سریع می‌تواند با ایجاد یک فلپ، ایمپلنت را در محل خود نصب نماید. در واقع تمام مراحل جراحی از قبل برنامه‌ریزی و شبیه‌سازی شده است. همان طور که اشاره کردیم این جراحی نیازی به بخیه پس از کاشت پایه‌ی ایمپلنت ندارد، در نتیجه زمان جراحی ایمپلنت دیجیتال بسیار کوتاه تر خواهد بود.

کاهش دوران نقاهت

به دلیل اینکه ایمپلنت دیجیتال نیازی به برش و بخیه ندارد در نتیجه دوران نقاهت پس از جراحی بسیار کوتاه خواهد بود و اغلب بیماران در مدت زمان کوتاهی می‌توانند فعالیت‌های روزمره‌ی خود را آغاز نمایند.

کاهش عوارض پس از جراحی 

ایمپلنت دیجیتال نسبت به روش ایمپلنت معمولی یک روش کم تهاجمی است که با جای زخم کمتری همراه است. درد، خونریزی و تورم جزیی از عوارض پس از جراحی ایمپلنت معمولی است اما ایمپلنت دیجیتال در اغلب موارد با خونریزی، درد و تورم بسیار جزئي همراه است و بیماران به خوبی این عوارض را تحمل می‌کنند.

راحتی بیشتر

پس از اتمام جراحی دیجیتال می‌توان یک تاج موقت را روی ایمپلنت قرار داد. این موضوع هم از لحاظ زیبایی هم از لحاظ عملکردی بسیار مفید است. در واقع قابلیت جویدن از همان ابتدا برای بیمار فراهم است. در صورتی که در ایمپلنت به روش معمولی روی برش‌ها، با بخیه بسته می‌شود و به مدت حداقل یک هفته بیمار نمی‌تواند با سمتی که تحت جراحی قرار گرفته است هیچ گونه غذایی را بجود.

میزان موفقیت بالاتر

با توجه به اینکه محل دقیق نصب ایمپلنت دیجیتالی به طور دقیق بررسی و ارزیابی می‌شود میزان موفقیت ایمپلنت دیجیتال کمی بیشتر از ایمپلنت معمولی می‌باشد.

آشنایی با تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی

 افزایش سرعت ساخت روکش

روکش‌های ایمپلنت دیجیتال با فناوری CADCAM و در آزمایشگاه‌های دندانپزشکی پیشرفته ساخته می‌شود. با توجه به اینکه کل مراحل با استفاده از فناوری دیجیتال است در نتیجه فرآیند ساخت روکش با سرعت بیشتری طی می‌شود و زمان کلی بین جراحی تا نصب روکش بسیار کاهش می‌یابد.

افزایش هزینه

با وجود تمام مزایایی که برای ایمپلنت دیجیتال ذکر کردیم باید به این نکته نیز اشاره کنیم که هزینه‌ی ایمپلنت دیجیتال از ایمپلنت‌های معمولی بیشتر است. به دلیل اینکه کل مراحل جراحی تا ساخت روکش با فناوری‌های دیجیتال ارزیابی و برنامه‌ریزی می‌شوند در نتیجه نیاز به دستگاه‌های پیشرفته‌ای برای تمام مراحل است. به همین دلیل هزینه‌ی ایمپلنت دیجیتال دندان افزایش می‌یابد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دکتر علی قمری

دکتر علی قمری

فارغ التحصیل از دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی در مقطع دکترای دندانپزشکی عمومی و فارغ التحصیل از دانشکده دندانپزشکی همدان در مقطع تخصص پریودانتیکس (جراحی لثه و ایمپلنت) و دارای بورد تخصصی پریودانتیکس، با بیش از یک دهه سابقه فعالیت درمانی حرفه ای می باشد.

برچسب ها:

مقالات مرتبط

 آیا ایمپلنت دائمی است؟

 آیا ایمپلنت دائمی است؟

آیا ایمپلنت دائمی است؟ اگر چه ایمپلنت به عنوان یک روش دائمی جایگزین دندان شناخته می‌شود، اما باید در نظر گرفت که مراقبت و نگهداری صحیح آن نقش مهمی...

ایمپلنت کل فک چگونه انجام می‌شود؟

ایمپلنت کل فک چگونه انجام می‌شود؟

ایمپلنت کل فک چگونه انجام می‌شود؟ ایمپلنت کل فک یا تمام دهان، جایگزینی مصنوعی برای درمان ریشه دندان است که می‌تواند همانند دندان طبیعی برای شما...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *