دکتر علی قمری » کاشت ایمپلنت » تاثیر سیگار و قلیان بر ایمپلنت دندان
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

تاثیر سیگار و قلیان بر ایمپلنت دندان

متاسفانه بسیاری از افراد به مصرف سیگار و قلیان عادت دیرینه دارند و ترک آن در شرایط مختلف با دشواری هایی همراه است. همگی از اثرات منفی سیگار و قلیان آگاه هستید و اگر در مورد کاشت دندان یا ایمپلنت دندان تصمیماتی دارید باید بدانید که مصرف سیگار و قلیان تاثیرات مخربی در روند کاشت دندان خواهد داشت که نیاز است حتما قبل از هرگونه اقدام قبل از کاشت برای ترک سیگار و دخانیات تصمیم گیری نمایید. اثرات مخرب دخانیات تنها در روند کاشت دندان نیست و بر روی سلامت بدن و ریه ها نیز مشاهده می شود. در این مطلب سعی داریم تا اثرات دخانیات بر روند ایمپلنت دندان را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم.

کاشت دندان در افراد سیگاری

آیا افراد سیگاری نمی توانند کاشت دندان انجام دهند؟

وجود مواد سمی و ترکیبات مخرب در سیگار و قلیان باعث ایجاد انواع آسیب به بافت های دهان ودندان ها می شود.سیگار باعث می شود که التهابات لثه تشدید شود و سلول های پوست در لایه های بالایی ضخیم شوند.همچنین سیگار می تواند بر غدد بزاقی تاثیر گذاشته و با عث خشک شدن آن شود. در نظر داشته باشید که با خشک شدن بزاق دهان، باکتری های دهان شروع به تجمع نموده و در نهایت به بیماری لثه منجر می شود. با وجود بیماری لثه دیگر متخصص قادر به کاشت ایمپلنت نبوده و بایستی در ابتدا نسبت به رفع عفونت ایمپلنت اقدام کند.

نیکوتین موجود در سیگار باعث می شود که اثرات مخربی در محیط دهان و عروق درون آن ایجاد شود. مصرف سیگار باعث می شود که سیستم ایمنی بدن به شدت کاهش یابد و فرد در ادامه با کاهش جریان خون همراه شده و در نهایت دچار عدم توانایی بهبود زخم نیز مبتلا می شود.

اثرات دخانیات بر دهان و دندان ها

اینکه شما هر روز سیگار و قلیان مصرف کنید و انتظار داشته باشید که تفاوتی با یک فرد غیرسیگاری نداشته باشید منطقی نیست. دهان و دندان و لثه های یک فرد سیگاری به شدت آسیب پذیر تر و ریسک پذیر تر از یک لثه سالم است. لثه ها اولین ناحیه از بدن بوده که تحت تاثیر سیگار و قلیان قرار می گیرد و با التهاب و یا بیماری های عفونی همراه می شود که روند کاشت دندان را مختل یا با مشکلاتی همراه می سازد. با مصرف روزانه این مواد سمی من جمله تنباکو بافت های داخل دهان حالت سوخته پیدا کرده و کراتوسیس را سریعتر تولید می کند. هر چقدر که لایه بالایی سلول های پوستی ضخیم تر شود، غدد بزاقی دچار مشکلات جدی تر می شود. زمانی که رگ های محیط دهان و دندان از حالت نرمال خارج شود، خونرسانی را نیز از دچار اختلال می کند.

ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن

زمانی که شما دائما در حال مصرف سیگار و قلیان باشید سیستم ایمنی بدنتان ضعیف و آسیب پذیر می شود. در نتیجه زخم و جراحات جراحی دیرتر از حالت عادی بهبود می یابند و یا اینکه روند جوش خوردن پایه های ایمپلنت با اختلال همراه می شود.این مساله می تواند نگران کننده باشد و باعث شود که شما در مراحل ایمپلنت دندان دچار تردید و یا پشیمانی شوید. بهترین گزینه این است که قبل از اقدام برای کاشت دندان حتما مصرف آن را ترک یا بسیار محدود نمایید. یکی از عارضه هایی که بعد از مصرف سیگار و قلیان ایجاد می شود زمینه سازی عفونت لثه و التهاب آن است که در زمان کاشت دندان باعث می شود که بیماری های التهاب لثه و مشکلات آن بروز نماید.

تاثیر سیگار و قلیان بر ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندانی از جنس تیتانیوم هستند که سازگاری بالایی با بدن افراد دارد، این فلز به هیچ عنوان اکسیده نشده و واکنش های آلرژیک در زمان کاشت دندان به همراه ندارد. اما زمانی که فرد سیگاری باشد ممکن است که سازگاری بدن با ایمپلنت مورد نظر با مشکلاتی همراه باشد.پایه ایمپلنت باید در یک موقعیت و وضعیت کاملا ایده آل به استخوان فک پیوند بخورد. با جوش خوردن کامل پایه ایمپلنت به استخوان فک مقاومت ایمپلنت و حتی طول عمر آن نیز تحت تاثیر قرار می گیرد، اگر مشکل، بیماری و التهابی در این ناحیه ایجاد شود ممکن است عمر ایمپلنت دندان کاهش یابد. در صورتی که بیمار قبل و بعد از کاشت ایمپلنت عادت سیگار و قلیان کشیدن خود را ترک نکرده باشد زمان جوش خوردن را افزایش داده و پروسه کاشت دندان را طولانی تر می کند. این وضعیت ممکن است خسته کننده و زمان بر شود و به علاوه نیاز به درمان های دیگر داشته باشد. در این میان نباید از عفونت دهان و دندان غافل شد زیرا احتمال لق شدن ایمپلنت دندان و افتادن را امکان پذیر می کند.

تاثیر سیگار و قلیان بر ایمپلنت

در بهترین حالت که فرد لثه ، استخوان فک و وضعیت مناسبی در اختیار داشته باشد، دوره جوش خوردن پایه به استخوان فک حدود 2 تا 3 هفته زمان می برد. البته ممکن است که این پروسه کمی طولانی تر شود اما در نهایت در یک شرایط کلی یک ماه بعد از کاشت پایه ، استخوان فک کاملا جوش می خورد. این پروسه در افراد سیگاری با مشکلاتی همراه می شود، این بازه ی زمانی در این اشخاص طولانی تر می شود. قبل از کاشت ایمپلنت اگر بیمار عادت به سیگار و قلیان کشیدن طولانی مدت داشته باشد، بدون شک به تحلیل استخوان فک دچار شده است در این شرایط جراح نیاز به بازسازی استخوان فک دارد.تحلیل استخوان فک شما را مجبور به پرداخت هزینه کشیدن دندان عقل و  پیوند استخوان فک برای ایمپلنت دندان می کند.

نتیجه گیری

مصرف دخانیات باعث تضعیف سیستم ایمنی، افزایش دوره درمان و ایجاد خلل در روند کاشت دندان می شود که در این شرایط نیاز است شما یا از روش های درمانی طولانی تر و یا انجام جراحی های سنگین تر در لثه و استخوان فک کمک بگیرید. اگر برایتان مقدور است قبل از ایمپلنت دندان نسبت به ترک سیگار و قلیان اقدام نمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دکتر علی قمری

دکتر علی قمری

فارغ التحصیل از دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی در مقطع دکترای دندانپزشکی عمومی و فارغ التحصیل از دانشکده دندانپزشکی همدان در مقطع تخصص پریودانتیکس (جراحی لثه و ایمپلنت) و دارای بورد تخصصی پریودانتیکس، با بیش از یک دهه سابقه فعالیت درمانی حرفه ای می باشد.

برچسب ها:

مقالات مرتبط

ایمپلنت دندان جلو | مراحل آن

ایمپلنت دندان جلو | مراحل آن

ایمپلنت دندان جلو در مواردی که دندان‌های اصلی شما باشد و یا عفونت کرده باشد یک کار به جا و مناسب به حساب خواهد آمد. کاشت دندان‌های جلو و به نحوی...

روش هایی برای درمان فوری دندان درد

روش هایی برای درمان فوری دندان درد

دندان درد عارضه ای است که در طول زندگی برای افراد ایجاد می شود، ممکن است به هر دلیلی دندان ها دچار درد و التهاب شوند و این مساله روند زندگی و انجام...

جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان

جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان

اگر تصمیم به کاشت دندان دارید، حتما در صفحات وب به دنبال چالش ها، عوارض و مزایای آن هستید و ممکن است مواردی مانند عفونت دندان بعد از ایمپلنت به...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *