دکتر علی قمری » کاشت ایمپلنت » چرا دندان ها ترک می خورند؟
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

چرا دندان ها ترک می خورند؟

کریز لاین

کریز لاین (craze line) یا ترک های مویی خطوط عمودی هستند که با گذشت زمان و علل مختلف روی دندان های جلویی ایجاد می شوند. بسیاری از افراد این خطوط را به نام ترک دندان جلو تلفی می کنند. ترک های دندان جلو اغلب بدون درد هستند و مشکلی برای دندان ایجاد نمی کنند اما اگر درمان صورت نگیرد ممکن است باعث شکستن دندان شوند. علاوه بر این باعث نازیبا شدن دندان ها و از دست رفتن لبخند زیبا می شوند. اما چرا دندان ها ترک می خورند؟ آیا درمانی برای ترک دندان وجود دارد؟ بهترین دندانپزشک تهران برای رفع این مشکل چه کسی است؟ با ما در این مطلب همراه باشید تا به بررسی بیشتر ترک دندان و علل ایجاد آن بپردازیم.

ترک دندان چیست؟

کریز لاین ها خطوط ریز عمودی هستند که به علل مختلف روی دندان ها به خصوص دندان های جلو ایجاد می شوند. این خطوط بیشتر در افراد بالای 40 سال و بیشتر در زنان مشاهده می شود. محل ایجاد این خطوط مویی و طول و عمق آن ها متفاوت است. این ترک ها روی سطح مینای دندان مشاهده می شوند و معمولاً خطری ایجاد نمی کنند و نیاز به درمان ندارند. اما برخی از انواع ترک دندان نیاز به درمان دارند زیرا باعث شکستگی و از بین رفتن دندان ها می شوند.

علت ترک های دندان جلویی چیست؟

علت ترک های مویی روی دندان های جلوی مختلف است. مهم ترین علل عبارتند از:

  • فشار زیاد به دندان های جلویی؛
  • خوردن و جویدن غذاهای سفت و سخت؛
  • جویدن ناخن؛
  • دندان قروچه؛
  • وارد شدن ضربه به دندان ها؛
  • استفاده از دندان ها به عنوان ابزار؛
  • تغییر دمای ناگهانی دندان ها (مثلاً خوردن بستنی بلافاصله بعد از چای یا قهوه گرم)؛
  • تراشیده شدن بیش از حد دندان حین جلسات دندانپزشکی
  • باقی ماندن ماده پر کننده روی دندان ها.

علائم ترک خوردن دندان چیست؟

ترک مویی دندان ها معمولاً به شکل خطوط ریز عمودی خود را نشان می دهند. بعضی از ترک ها و شکستگی ها خطری ایجاد نمی کنند و زمانی که به بهترین دندانپزشک مراجعه می کنید درمی یابید که نیازی به درمان ندارند. اما برخی ترک ها باعث شکستگی و از دست رفتن دندان ها می شوند. با شناخت علائم شکستگی در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه نمایید:

  • احساس درد در زمان غذا خوردن و جویدن؛
  • ورم و التهاب لثه در اطراف دندانی که ترک دارد؛
  • حساسیت دندان ها به مواد غذایی شیرین، داغ و سرد؛
  • احساس درد گهگاه دندان ها.

ترک دندان ها

انوع ترک دندان چیست؟

کریز لاین ها انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

ترک های مورب در تاج دندان ها

ترک تاج

این ترک ها در بالای خط لثه ایجاد می شوند و معمولاً درد ندارند. این ترک ها فقط تاج دندان را درگیر می کنند.


ترک های مورب در قسمت زیر خط لثه

این ترک ها که در زیر خط لثه امتداد پیدا می کنند، عموماً با درد همراه هستند. ترک های مورب زیر خط لثه نیاز به ترمیم دندان و درمان هر چه زودتر دارند.

ترک زیر لثه

ترک های دو نیم کننده دندان

دونیم شدگی دندان جلو

این ترک ها باعث ایجاد شکستگی و دو نیم شدن دندان می شوند و باید در اسرع وقت با مراجعه به دندانپزشک آن ها را درمان کرد. دندانپزشک معمولاً قادر است که یک نیمه از دندان را نجات دهد و با روکش آن را ترمیم کند. گاهی نیاز به درمان ریشه نیز هست که می توانید به جراح ایمپلنت دندان نیز مراجعه کنید .


شکستگی کاسپ دندان

کاسپ دندان سطح جونده دندان ها است که اگر دچار شکستگی شود نیاز به درمان دارد. این ترک و شکستگی معمولاً در اطراف دندانی اتفاق می افتد که پرشدگی دارد.

ترک کاسپ

ترک مورب در قسمت ریشه دندان

شکستگی ریشه دندان

این نوع ترک روی سطح ظاهری دندان مشاهده نمی شود بلکه در زیر خط لثه و زیر استخوان فک اتفاق می افتد.


ترک عمودی در ناحیه آپیکال ریشه دندان

این ترک از قسمت ریشه دندان شروع می شود و تا قسمت تاج دندان ادامه پیدا می کند. این ترک ها طول مختلفی دارند. این ترک ها باعث ایجاد درد دندان می شوند و به همین دلیل دندانپزشک معمولاً کشیدن دندان را تجویز می کند.

شکستگی آپیکال

برای درمان کریز لاین چه زمانی باید به دندانپزشک مراجعه کنم؟

همان طور که اشاره کردیم، برخی از این کریز لاین های مویی نیاز به درمان خاصی ندارند زیرا فقط روی مینای دندان به وجود آمده اند. اما اگر ترک ها با درد همراه است، باید برای جلوگیری از شکستن دندان هر چه زودتر به یک دندانپزشک خوب مراجعه کنید. فراموش نکنید که هر چه دیرتر برای درمان مشکلات دندان به پزشک مراجعه کنید، کار درمان سخت تر خواهد شد و ممکن است عفونت در دندان و سایر اعضای بدن اتفاق بیفتد.

بهترین دندانپزشک تهران برای درمان ترک دندان

برای درمان هر گونه مشکلات دندانی باید به یک دندانپزشک خوب مراجعه کنید تا مشکل در زمان کم و به بهترین شکل درمان شود. هزینه و زمانی که برای درمان دندان ها صرف می کنید اهمیت زیادی دارند و البته سلامت دندان ها نیز بسیار مهم است. اگر دندانپزشک در کار خود مهارت کافی نداشته باشد مشکلات جبران ناپذیری برای سلامت دندان های شما به وجود خواهد آمد.

راه های جلوگیری از ترک دندان

پیشگیری از شکستگی و ترک خوردن دندان ها همیشه دست خود فرد نیست و گاهی عوامل ژنتیکی در ترک خوردن دندان و شکستگی آن نقش دارند. اما در بعضی موارد، پیشگیری به رفع این مشکل کمک می کند. موارد پیشگیری عبارتند از:

  • خودداری از مصرف غذاهای سفت و سخت که جویدن و گاز گرفتن آن ها دشوار است و به دندان فشار وارد می آورد؛
  • حفاظت از دندان ها در برابر ضربه و آسیب به خصوص ورزشکاران؛
  • درمان دندان قروچه و استفاده از محافظ دندان در هنگام خواب.


برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 3.8]
دکتر علی قمری

دکتر علی قمری

فارغ التحصیل از دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی در مقطع دکترای دندانپزشکی عمومی و فارغ التحصیل از دانشکده دندانپزشکی همدان در مقطع تخصص پریودانتیکس (جراحی لثه و ایمپلنت) و دارای بورد تخصصی پریودانتیکس، با بیش از یک دهه سابقه فعالیت درمانی حرفه ای می باشد.

برچسب ها:

مقالات مرتبط

آیا ایمپلنت دندان باعث سرطان می‌شود؟

آیا ایمپلنت دندان باعث سرطان می‌شود؟

آیا ایمپلنت دندان باعث سرطان می‌شود؟ ارتباط ایمپلنت دندان و سرطان سوالی است که برخی از افراد هنگام استفاده از این روش درمانی برای جایگزینی دندان‌های...

آیا ایمپلنت دندان پوسیده می‌شود؟

آیا ایمپلنت دندان پوسیده می‌شود؟

آیا ایمپلنت دندان پوسیده می‌شود؟ پوسیدگی ایمپلنت دندان یکی از دغدغه‌هایی است که بسیاری از افراد پس از انجام این روش درمانی ممکن است داشته باشند.  با...

عفونت دندان بعد از ایمپلنت

عفونت دندان بعد از ایمپلنت

عفونت دندان بعد از ایمپلنت به چه صورت است؟ یکی از اتفاقاتی که ممکن است پس از کاشت ایمپلنت دندان با آن مواجه شوید، عفونت است. عفونت دندان بعد از...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *