مراقبتهای بعد از جراحی سینوس لیفت میتواند در ترمیم استخوان فک و در آماده سازی فک برای دریافت ایمپلنت موثر باشد. این مراقبتها شامل نکاتی برای رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف داروها، مراقبت از محل زخم، زمان مراجعه به پزشک و سایر نکات مراقبتی است که در ادامهی این مقاله به آنها اشاره مینماییم، برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
مراقبتهای بعد از جراحی سینوس لیفت
جراحی لیفت سینوس که به عنوان افزایش سینوس نیز شناخته میشود، یک عمل رایج است که برای افزایش میزان استخوان فک بالا در ناحیه دندان های آسیاب انجام میشود. این روش اغلب برای بیمارانی که دندان های خود را در آن ناحیه از دست داده اند و برای بازگرداندن عملکرد لبخند و جویدن به ایمپلنت دندان نیاز دارند، ضروری است. پس از انجام عمل جراحی سینوس لیفت، برای بیماران مهم است که دستورالعمل های مراقبتی خاص پس از عمل را برای اطمینان از بهبودی مناسب و به حداقل رساندن خطر عوارض دنبال کنند. در ادامه چند دستورالعمل مهم برای مراقبت های بعد از عمل جراحی لیفت سینوس وجود دارد:
مصرف داروها
داروهای ضد احتقان، داروهای آنتی بیوتیک و داروهای مسکن جزء داروهایی هستند که پس از جراحی سینوس لیفت برای بیماران تجویز میشود. تمام این داروها به خصوص داروهای آنتی بیوتیک را طبق دستورالعمل تجویز شده مصرف نمایید. تاثیر بیحسی که در هنگام جراحی استفاده شده است معمولاُ تا 12 ساعت ادامه خواهد داشت. پیش از اینکه درد آغاز شود باید مسکنهای تجویز شده را مصرف نمایید. داروهای مسکن معمولی مانند استامینوفن و ایبوبروفن برای کنترل درد مناسب است. مصرف داروهای مسکن برای مدت 5 روز باید ادامه داشته باشند. در صورتی که شدت درد زیاد باشد میتوانید مسکنهای قویتر را با تجویز پزشک مصرف نمایید.
بهداشت دهان و دندان
پس از پایان جراحی تا روز بعد از جراحی از آب کشیدن دهان و یا تف کردن خودداری نمایید. این کارها باعث میشود که لختهی خون تشکیل شده کنده شود و زخم باز شود، در نتیجه مدت زمان خونریزی افزایش پیدا میکند. میتوانید بزاق را، حتی اگر مقداری خون داخل آن باشد، قورت دهید. قورت دادن بزاق بهتر از تف کردن آن به خارج است. جهت کاهش خطر عفونت پس از جراحی باید بهداشت دهان را به طور کامل رعایت نمایید. شستشو و ضدعفونی دهان با محلول آب نمک را از روز بعد از جراحی آغاز کنید. نصف قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید و سپس دهان خود را به آرامی با این محلول شستشو دهید. حداقل 4 الی 5 بار در روز و تا 5 روز بعد از جراحی شستشو دهان با آب نمک را ادامه دهید. تا دو روز از مسواک زدن در سمتی که جراحی شده است خودداری نمایید. سایر قسمتها را نیز به آرامی مسواک بزنید. در صورتی که جراح برای شما دهانشویههای آنتی بیوتیک تجویز کرده است کرده است این دهانشویهها را صبح و شب استفاده کنید. پس از استفاده از دهانشویه از خوردن، آشامیدن و یا آب کشیدن دهان خودداری نمایید.
سیگار کشیدن
سیگار کشیدن تا پایان دوران نقاهت ممنوع است. در صورتی که ترک سیگار برای شما دشوار است میتوانید چسبهای نیکوتینی را امتحان کنید. سیگار کشیدن میتواند باعث کاهش میزان موفقیت جراحی سینوس لیفت شود.
استفاده از دندان مصنوعی و یا محافظ شب
هرگونه پروتز و یا دندان مصنوعی نباید بلافاصله پس از جراحی استفاده شود. تا زمانی که بیحسی از بین برود از قرار دادن پروتز روی ناحیهی جراحی شده خودداری نمایید. تماس دندان مصنوعی با ناحیهی جراحی شده میتواند باعث باز شدن بخیهها، خونریزی و یا شکست جراحی شود در نتیجه پیش از قرار دادن دندان مصنوعی و یا محافظ دندان در شب ابتدا با جراح خود مشورت کنید.
بخیهها
در صورتی که در پایان جراحی از بخیههای جذبی استفاده شود این بخیهها در طی 5 الی 7 روز جذب میشوند و نیاز به خارج کردن آنها وجود ندارد. اما در صورتی که بخیهها از نوع غیر جذبی باشند زمان خارج کردن آنها به شما اطلاع داده میشود. در زمان مشخص شده برای خارج ساختن بخیهها باید مراجعه نمایید.
مراجعه به پزشک
در صورتی که پس از جراحی سینوس لیفت با شرایط زیر روبرو شدید در اولین فرصت با بهترین جراح لثه در تهران تماس بگیرید:
- جریان هوای غیرطبیعی در دهان و بینی
- خارج شدن چند ذره از مواد پیوندی از طریق بینی
- گرفتگی سینوس و یا بینی در سمتی که جراحی انجام شده است.
- افزایش میزان تورم در دهان، گونه و یا زیر چشمها سه روز پس از جراحی
سایر نکات مراقبتی بعد از جراحی سینوس لیفت
علاوه بر مراقبت هایی که در بالا ذکر کردیم، رعایت سایر نکات مراقبتی بعد از جراحی سینوس لیفت برای جلوگیری از عوارض جبران ناپذیر ضروری میباشد. سایر نکات مراقبتی بعد از جراحی سینوس لیفت عبارتند از:
- فین کردن ممنوع: هر نوع ایجاد فشار در بینی و سینوس ها نباید تا چندین هفته پس از جراحی سینوس لیفت انجام شود.
- عطسه و سرفه با دهان باز انجام شود و فشار به سینوس ها وارد نشود.
- برای نوشیدن مایعات از نی استفاده نکنید.
- از تف کردن خودداری نمایید.
- غواصی و پرواز با هواپیماهای تحت فشار میتواند موجب فشار به سینوسها شود و به همین دلیل باید از این فعالیتها تا پایان دوران نقاهت اجتناب ورزید.
- از پایین آوردن سر، بلند کردن اجسام سنگین و باد کردن بادکنک خودداری نمایید.
- نی زدن، ساز دهنی و یا نواختن سازهای بادی که میتواند به بینی فشار وارد کند را تا پایان دوران نقاهت انجام ندهید.
- استخر و ورزش سنگین و کوهنوردی در هفته های اول بهتر است انجام نگردد.
0 Comments